Labels

woensdag 1 december 2010

"het gaat hier wel om mensen en hun levens"

Vandaag viel mijn oog op een artikel in de PZC. Het blijft Mij schokken hoezeer de crisis effect heeft op het leven van mensen. Het einde lijkt niet in zicht en steeds meer mensen dreigen werkloos te worden en via de WW in de bijstand terecht te komen. Uiteraard werkt het UWV hard om de mensen voor deze stap al aan het werk te hebben. Maar het lukt gewoon niet altijd. Gaten tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt blijven bestaan. Ondanks de positieve berichten over de lage werkloosheid in Zeeland sluiten werkzoekenden en werkgevers gewoon vaak niet op elkaar aan.

Er moet nu eenmaal bezuinigd worden, dat weten we allemaal. Maar het kan niet zo zijn dat er zoveel mensen in de bijstand terecht komen. Sommigen met het uitzicht hier niet op korte termijn uit te komen.
Wij zouden graag zien dat deze groep het heft in eigen handen neemt. Met behoud van uitkering hun eigen kracht leert kennen, ervaring opdoen, bijvoorbeeld als vrijwilliger in de Gemeente (zo snijdt het mes aan twee kanten!) en op die manier hun weg richting een betaalde baan te vinden.

Ik zou zeggen: Gemeente, neem contact op met Mij als je enthousiasme en kennis zoekt om met deze groep aan de slag te gaan. We hebben zoveel mooie ideeën en hebben vooral als missie het (digitale) gat te dichten. Dit hoeft helemaal niet veel geld te kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten